Ortopediasport

  • Ortopediasport
  • Ortopediasport
Ortopediasport - artroskopia

ARTROSKOPIA /ďalej ASK/ je moderná vyšetrovacia a súčasne liečebná metóda používaná pri diagnostike a liečbe poranení a ochorení končatinových kĺbov.

Pri ASK zavádzame do kĺbu špeciálny optický prístroj - artroskop, ktrorý je napojený na videokameru, ktorá sníma obraz z operovaného kĺbu.Artroskop sa zavádza do kĺbu z 1 cm kožného rezu /kozmetický efekt pre pacienta/.Obraz prenášaný z kĺbu cez videokameru sleduje operatér na monitore.

Všetky vnútrokĺbne poškodenia a ochorenia môžu byť okamžite ošetrené pomocou špeciálnych mikroinštrumentov, ktoré sú do operovaného kĺbu zavádzané cez druhý vstup.Tieto miniinvazívne operačné techniky nám umožňujú prehliadnuť a ošetriť celý kĺb.

Počas ASK v kĺbe neustále prúdi sterilný preplachovací roztok, ktorý je do kĺbu privádzaný a následne odsávaný pomocou špeciálnej pumpy.

ASK kolenného, členkového a lakťového kĺbu sa robia obvykle v bezkrvnom prostredí.Princíp zabezpečenia bezkrvného prostredia spočíva v naložení tlakovej manžety, čím sa zlepší zobrazenie jednotlivých vnútrokĺbnych štruktúr.

Pacienti po ASK operácii majú len minimálne bolesti, ktoré v prvých hodinách tlmíme analgetikami. Minimálny operačný prístup /2 ranky v dĺžke 1 cm/ výrazne znižuje riziko vzniku infekcie a umožňuje včasnú mobilizáciu pacienta po operácii.

Výhody ASK :

- krátke trvanie operačného výkonu

- minimálny operačný prístup /kozmetický efekt/

- dokonalá vizualizácia všetkých vnútrokĺbnych štruktúr

- minimálne pooperačné bolesti

- rychlá mobilizácia pacienta po operácii /do 2 hodín/

- nízke riziko infekcie

- široké možnosti artroskopického ošetrenia

- operačný výkon jednodňovej chirurgie

 
Valid XHTML & CSS | Template Design ah-68 | Copyright © 2012 by Cassovianet Košice s.r.o.